25 مرداد 1401 توسط modir 0 دیدگاه

آیا سکته قلبی میتواند ارثی باشد ؟

یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ و میر در کشور، بیماری‌های قلبی است که مشکلات بسیاری را به دنبال دارد. بیماری‌های قلبی خود دارای انواع بسیاری هستند که می‌توانند در نهایت منجر به سکته شوند. در این بین، بسیاری از این بیماری‌ها به عنوان بیماری‌های زمینه‌ای و ارثی شناخته می‌شوند. بیماری‌هایی که هرکدام درصدی مرتبط با وراثت هستند و در برخی از موارد با آن درگیر هستند. از همین رو در بسیاری از شرایط، سکته قلبی به عنوان یک مشکل وراثتی شناخته می‌شود. در این مقاله به دنبال این هستیم تا در این خصوص اطلاعاتی را کسب کنیم و درباره ارثی بودن یا نبودن سکته قلبی به گفت‌وگو بنشینیم. اطلاعاتی که در ادامه به راهکارهایی مناسب برای درمان بیماری بینجامد و به عنوان راهکارهایی به سراغ مواردی برای جلوگیری نیز اشاره خواهد کرد. امید است خواندن این نکات به شما کمک کند تا راهکارهای درمانی بهتری را نسبت به بیماری‌های قلبی و احتمال بروز سکته قلبی خود در پیش بگیرید. راهکارهایی که برای شما میزان سلامتی بیشتری را به همراه داشته و بتواند تضمین کننده طول عمر بهتر و بیشتری برای شما باشد.

توجه به سابقه خانوادگی خود برای جلوگیری از ابتلا به سکته قلبی

در بین تحقیقات و آزمایش‌های صورت گرفته در طی سال‌های اخیر، احتمالاتی وجود دارد که نشان می‌دهد سکته قلبی را می‌توان به عنوان یک مشکل وراثتی در نظر گرفت. این موضوع که در طی همین سال‌ها به عنوان یک فرضیه در دنیای پزشکی مطرح شده، با احتمال و درصد بالایی منجر به ابتلا در اشخاص می‌شود. در این شرایط پزشکان در دنیا، با ارائه نتایج تحقیقات خود به این نتیجه رسیده‌اند که افرادی که سابقه ابتلا به سکته قلبی را در یکی از افراد نزدیک خود در خانواده دارند، به احتمال 40 درصد ممکن است مبتلا به سکته قلبی شوند و حداقل آن را یکبار در زندگی خود تجربه می‌کنند.

این عدد بزرگ، به خوبی نشان می‌دهد که شرایط برای افرادی که در نزدیکان درجه یک خود سکته قلبی را مشاهده می‌کنند، لازم است تا بیشتر از خود در برابر بروز سکته قلبی مراقبت کنند. از همین رو با اینکه با قطعیت نمی‌توان درباره این فرضیه مطمئن بود، لازم است تا نسبت به آن توجه و دقت لازم صورت گیرد. از همین رو در ادامه لازم دیدیم تا درباره علائم پنهانی بروز بیماری قلبی ارثی و در ادامه آن سکته قلبی نکاتی را برای شما بیان کنیم.

ازاین رو اهمیت گرفتتن نوار قلب به صورت سالانه و حتی ماهانه بالا رفته برای اینکه این کار وضعیت سلامت قلب مارو نشان میدهد و نمیتوانیم این موضوع رو پشت گوش انداخت. با این وجود بیمارانی هستند که توانایی جابه جای رو ندارن یا حتی سالمندانی که به سختی میتوانند جابه جا شوند که میباستی نوار قلب در منزل از آنها گرفته شود. 

علائم بروز بیماری قلبی ارثی و تاثیر بر روی احتمال ایجاد سکته قلبی

بروز سکته قلبی، گاه ممکن است ناگهانی و گاه با بروز علائم همراه باشد. در این میان برخی از علائم به راحتی می‌توانند نشان دهند که بیماری قلبی و سکته قلبی در کمین فرد است. اگر شما نیز به عنوان یک فرد در معرض خطر هستید، در اطرافیان و خانواده نزدیک و درجه یک خود این بیماری را مشاهده می‌کنید و با بروز سکته قلبی آشنایی دارید، بهتر است تا نسبت به این علائم به صورت آشکار و پنهان مطمئن باشید. برخی از اصلی‌ترین این علائم که می‌تواند موجب بروز سکته قلبی در ادامه شود، عبارت است از:

1) درد مزمن و طولانی در قفسه سینه که گاه به صورت طولانی و ممتد تجربه می‌شود

2) بروز احساس سبکی در سر در زمان بروز احساس سنگینی در قفسه سینه

3) خستگی غیر طبیعی در بدن و بدون هیچ‌گونه دلیل واقعی و موجه به صورت مکرر

4) عدم توانایی برای ورزش کردن در زمان‌های عادی و کاملا ایده‌آل

5) ایجاد ضربان قلب غیرمنظم و کند یا تند شدن ضربان قلب به صورت غیرطبیعی

6) ایجاد تنگی نفس در زمان راه رفتن طبیعی یا کمی با سرعت راه رفتن به صورت غیرعادی

7) از هوش رفتن و کم شدن میزان هشیاری بدون بروز هیچ‌گونه علامت دیگر

8) تعریق بیش از اندازه و غیرطبیعی در بدن خصوصا نیم تنه بالایی بدن

9) احساس حالت تهوع و استفراغ و معده درد بدون دلیل خاص و موجه

10) تجربه دل درد و سوزش معده و روده از داخل دهان تا انتها روده به صورت غیرقابل تحمل

 

اثر ژنتیک در سکته قلبی | مرکز پرستاری توانا

عوامل افزایش دهنده احتمال ابتلا به بیماری قلبی و بروز سکته قلبی

حال که با علائم بروز سکته قلبی آشنا شدید و به خوبی در این باره اطلاعات کسب کردید، لازم است تا نسبت به عوامل افزایش دهنده ابتلا به بیماری قلبی نیز اطلاعاتی را داشته باشید. برخی از عوامل می‌توانند در بروز سکته قلبی تاثیرگذار باشند. این عوامل به عامل وراثت کمک می‌کنند که با شدت بیشتری خود را در زندگی فرد نشان داده و موجب بروز مشکلات بیشتری در سلامتی فرد شود. اصلی‌ترین این عوامل عبارت است از:

  • سبک زندگی فرد

به عنوان مهم‌ترین عامل در کنار وراثت، می‌توان به سبک زندگی هر فرد اشاره کرد. سبک زندگی فرد، علاوه بر سکته قلبی، در تمامی بیماری‌های دیگر به عنوان یک عامل افزایش دهنده و کاهش دهنده احتمال ابتلا به بیماری حضور دارد. ورزش کردن و داشتن برنامه منظم برای ورزش، داشتن خواب منظم و به اندازه کافی در طول شبانه روز و در زمان مناسب، استفاده از مواد غذایی سالم و مناسب و قرار گرفتن در معرض هوای سالم یا آلوده از اصلی‌ترین عوامل موجود در سبک زندگی هر فرد هستند که در کنار وراثت به عنوان عامل مهم تاثیرگذار بر روی احتمال ابتلا به سکته قلبی شناخته می‌شود

  • میزان استرس و تنش در زندگی

اضطراب و استرس عامل اصلی دیگری هستند که به عنوان یک عامل مهم در زندگی هر فرد می‌توانند در زندگی و سلامتی او تاثیر بگذارند. اگر به سلامتی خود اهمیت می‌دهید، لازم است تا از میزان استرس و اضطراب خود بکاهید. این موضوع در خصوص افرادی که دارای عامل وراثت هستند، اهمیت بیشتری را دارد و می‌تواند موجب بروز مشکلات بیشتر نیز بشود.

توجه به چکاپ منظم و زمان مناسب برای آن در افراد گروه خطر

زمانی که می‌دانید در گروه خطر قرار دارید و در اطرافیان درجه یک خود پیش از این، ابتلا به سکته قلبی را مشاهده کرده‌اید، بهتر است تا نسبت به این مشکل حساسیت بالایی را داشته باشید. این موضوع با استفاده از چکاپ منظم می‌تواند به خوبی کنترل شود. در صورتی که سلامتی شما برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌خواهید که از بروز سکته قلبی جلوگیری لازم را به عمل آورید، در اولین قدم لازم است تا هرساله چکاپ منظم را برای پیشگیری از بروز سکته قلبی به همراه داشته باشید.

انجام چکاپ کامل پس از 50 سالگی برای تمامی افراد ضرورت دارد. با این حال، برای افرادی که با احتمال بیشتری در معرض خطر ابتلا به برخی مشکلات برخوردار هستند، لازم است تا چکاپ دقیق‌تر و سریع‌تری صورت گیرد. برای سکته قلبی، با مشاهده هرگونه علائمی لازم است تا پیگیری لازم انجام شود.

در کنار این پیگیری، در صورتی که احتمال ابتلای خود را مشاهده می‌کنید، هرساله و پس از 30 سالگی، چکاپ قلب را انجام دهید. به این وسیله می‌توانید سلامتی خود را افزایش دهید و با احتمال بیشتری از بروز سکته قلبی در سال‌های آتی جلوگیری کنید. با این حال، راهکارهای دیگری نیز هستند که می‌توانند سلامتی را برای شما به همراه داشته باشند. در ادامه درباره این راهکارهای ساده و راحت بیشتر سخن خواهیم گفت.

درمان مشکلات قلبی ارثی برای افراد مستعد پیش از بروز سکته قلبی

حال که تمامی عوامل مهم و اصلی را در بروز بیماری قلبی و سکته قلبی شناختید، لازم است تا نسبت به درمان این مشکل نیز اطلاعاتی را داشته باشید. از آنجایی که بروز سکته قلبی می‌تواند منجر به خطرات بسیاری شود، پس بهتر است تا از بروز آن به اشکال مختلف جلوگیری کرد. در صورت وجود احتمال بیشتر در زندگی هر فرد برای احتمال ابتلا به سکته قلبی، استفاده از راهکارهای زیر می‌تواند مناسب باشد. این راهکارهای پیشگیری و درمان سکته قلبی عبارت است از:

1) توجه به میزان خواب در شبانه روز

2) داشتن تحرک کافی و مناسب

3) توجه به استفاده از مواد غذایی سالم

4) داشتن چکاپ سالیانه و در زمان درست

5) توجه به بروز علائم سکته قلبی در فرد

6) عدم استفاده از سیگار و الکل برای جلوگیری از سکته

7) استفاده از قرص و داروی مناسب با تجویز پزشک

8) دقت به علائم وابستگان درجه اول در زمان بروز سکته قلبی

9) جلوگیری از بروز اضطراب و استرس بیش از اندازه در زندگی روزمره

10) توجه به بهداشت شخصی در قرار گرفتن در معرض بروز انواع باکتری و ویروس

جمع بندی پایانی

سکته قلبی به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ و میر در تمامی دنیا شناخته می‌شود که این روزها مورد بررسی و پژوهش بسیاری قرار گرفته است. این موضوع خود به دلایل بسیاری و سنین مختلفی ممکن است به سراغ فرد بیاید و سلامتی او را به خطر بیندازد. عامل وراثت، به عنوان یکی از دلایل سکته قلبی شناخته می‌شود که سالیانه افراد بسیاری را درگیر خود می‌کند. در این مقاله به سراغ این عامل و دلیل رفتیم تا با بررسی آن به افراد در معرض خطر کمک کنیم تا بتوانند سلامتی بیشتری را تجربه کنند. امید است خواندن این مقاله و نکات بیان شده در آن، بتواند موجب آگاهی بیشتری در ادامه بشود و در نهایت نیز سلامتی را برای افراد به دنبال داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *