2 بهمن 1402 توسط modir 0 دیدگاه

آشنایی با انواع غذای مناسب افراد دیابتی

یکی از بیماری های شایع که بخش عمده ای از مردم کشور ایران نیز به آن مبتلا هستند، بیماری دیابت می باشد. همان طور که می دانید، در حال حاضر میلیون ها نفر در کشور ایران از ابتلا به بیماری دیابت رنج می برند. منشا ابتلا به دیابت می تواند شامل عامل های مختلفی مانند ژن، تغذیه و … باشد. برخی از افراد نیز در هنگام تولد دارای دیابت هستند و این بیماری تا سنین بالاتر همراه آن ها خواهند ماند. اگرچه موارد ذکر شده می توانند در افزایش ابتلا به دیابت موثر باشند، اما اصلی ترین عامل در مبتلا شدن یک فرد به این بیماری، تغذیه ناسالم است که امروزه بسیاری از افراد به آن توجه دارند.

همان طور که می دانید، پزشکان و متخصصین فعال در این عرصه نظریات زیادی را در رابطه با غذای مناسب افراد دیابتی ارائه داده اند. بسیاری از افراد با توجه به نکات ذکر شده تلاش می کنند تا از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند. در این بین برخی از افراد نیز وجود دارند که بدون اطلاع داشتن از تغذیه مناسب افراد دیابتی، به مصرف بی رویه تمامی مواد غذایی می پردازند. این مسئله علاوه بر افزایش شدت بیماری دیابت، موجب می شود تا مشکلات بیشتری نیز برای فرد به وجود بیاید. بنابراین پیشنهاد می کنیم تا قبل از هر چیزی اطلاعات مفیدی را در رابطه با این بیماری به دست آورید.

چرا وجود برنامه غذایی، می تواند برای بیماران دیابتی موثر باشد؟

پزشک متخصص اغلب در چنین شرایطی پیشنهاد می کند تا به انجام آزمایشات مربوط به دیابت بپردازید. در صورت تایید شدن ابتلای شما به دیابت، پزشک شما را به متخصص تغذیه ارجاع خواهد داد تا به مصرف غذای مناسب افراد دیابتی بپردازید. نیاز است که بدانید، اصلی ترین دلیل افزایش قند خون در بدن انسان، مصرف مواد غذایی مختلف می باشد. مصرف بی رویه ماده های غذایی گوناگون موجب می شود تا قند خون بدن بالاتر رفته و در نتیجه اتفاقات ناگواری برای شما رخ دهد. در برخی از شرایط نیز خود پزشک با دانسته های خود، به ارائه برنامه غذایی مخصوص افراد دیابتی می پردازد. بنابراین می توان دریافت که کسب اطلاعات لازم در رابطه با برنامه غذایی مخصوص افراد دیابتی، مسئله بسیار مهمی بوده که باید توجه ویژه ای را به آن داشته باشید. لازم به ذکر است که این برنامه غذایی علاوه بر کنترل قند خون بدن شما، می تواند در جلوگیری از سایر بیماری های قلبی و عروقی نیز موثر باشد.

غذای مناسب افراد دیابتی شامل چه مواردی می شود؟

کربوهیدرات سالم مصرف کنید

نیاز است که بدانید، کربوهیدرات ها از عامل های موثر در ابتلای افراد به دیابت شناخته می شوند. وجود کربوهیدرات در بدن انسان لازم و ضروری است. توجه داشته باشید که کربوهیدرات جذب روده های بدن شده و تبدیل به قند خون می شود. با وجود این مسئله که کربوهیدرات نقش موثری را در تولید قند خون دارد، اما می توان با مصرف کربوهیدرات های سالم، خطر ابتلا به دیابت را کاهش داد. با انتخاب کربوهیدرات های سالم، می توان میزان قند خون بدن را کنترل کرد و همچنین از بالا رفتن قند خون بدن جلوگیری نمود. مهم ترین و اصلی ترین کربوهیدرات های سالم شامل میوه ها، حبوباتی مانند عدس و لوبیا، غلات سبوس دار، سبزیجات و برخی مواد لبنی که کم چرب هستند، می شود. نوشیدنی های مختلف، شیرینی، قند، شکر و … از جمله کربوهیدرات های مضری هستند که باید از مصرف آن خودداری کنید.

 

مصرف پروتئین مناسب برای درمان دیابت

به طور کلی، متخصصین تغذیه، بر این باور هستند که برخی از مواد غذایی که محتویات آن ها شامل پروتئین ها نیز می شود، در مهار پرخوری تاثیرات بسیار زیادی را دارند. برای مثال، ماهی، ماست یونانی، گوشت، مرغ، آجیل ها و محصولات غذایی کم چرب، به القای حس سیری به مغز می پردازند. این مسئله موجب می شود تا شما میلی را نسبت به مصرف کربوهیدرات ها نداشته باشید. البته نیاز است که بدانید، کربوهیدرات ها بخش زیادی از مواد غذایی روزانه ما را شامل می شوند. بدین ترتیب شما باید به کاهش مصرف کربوهیدرات در طول روز بپردازید. برای مثال به جای مصرف مربا برای صبحانه، به مصرف تخم و مرغ آب پز بپردازید که سرشار از مواد پروتئینی است. با مصرف تخم و مرغ آب پز حس سیری پذیری بیشتری را نیز خواهید داشت.

در تغذیه مناسب افراد دیابتی از چه مواد غذایی پرهیز شود؟

نیاز است که بدانید، در تغذیه مناسب افراد دیابتی باید از مصرف برخی از منابع غذایی به صورت کامل پرهیز شود. در غیر این صورت امکان به وجود آمدن مشکلات و مریضی های بیشتر برای فرد مبتلا به دیابت، وجود خواهد داشت. اولین مورد، چربی های اشباع و کلسترول ها هستند که در افزایش شدید قند خون و ابتلای شما به دیابت نقش موثری را خواهند داشت. از مصرف روغن حیوانی، کره حیوانی و برخی از پروتئین های پرچرب به شدت خودداری کنید. همچنین پروتئین های پرچرب، جگر، زرده تخم و مرغ و … می تواند در افزایش قند خون بدن تاثیر زیادی را بگذارد. همچنین مصرف سدیم در رژیم دیابتی افراد باید به کمتر از 2300 میلی گرم در طول روز برسد. در صورتی که فرد مبتلا به فشار خون نیز باشد، میزان مصرف سدیم باید کمتر از 2300 میلی گرم شود.

بیشتر بخوانید : انواع رژیم غذایی دنیا

از کدام مواد غذایی استفاده کنیم؟

به طور کلی قبل از مصرف غذای مناسب افراد دیابتی، نیاز است تا حتما با متخصص تغذیه درباره این مسئله صحبت کنید. اکثریت متخصصین تغذیه به شما پیشنهاد می کنند تا در طول روز به مصرف ماده های غذایی مختلف مانند سیب، هویج، کلم بروکلی، سالاد، سبزیجات خام یا پخته و … بپردازید. توجه داشته باشید که امروزه دیابت به چند دسته تقسیم بندی می شود که رژیم غذایی شما نیز باید مطابق با نوع دیابت شما باشد. بنابراین در هنگام دریافت برنامه غذایی افراد دیابتی، سعی کنید تا برنامه ای را مطابق با شرایط خود تهیه کنید. توجه داشته باشید که موارد ذکر شده از اصلی ترین قواعد برای رعایت رژیم غذایی مناسب افراد دیابتی می باشد.

نتیجه گیری

به طور خلاصه، یک رژیم غذایی مناسب برای افراد دیابتی ضروری است که این رژیم باید حاوی مواد غذایی با شاخص گلایسمی پایین و سرشار از فیبر باشد. این رژیم به کنترل قند خون کمک کرده و از عوارض بلندمدت جلوگیری می‌کند. پیروی از دستورالعمل‌های پزشک تغذیه به بهبود کیفیت زندگی افراد دیابتی کمک خواهد کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *