15 تیر 1403 توسط modir 0 دیدگاه

icu چیست؟ بخش مراقبت های ویژه مختص چه بیمارانی هست ؟

در مورد بخش icu چه می دانید؟ این کلمه مخفف عبارت Intensive Care Unit به معنی بخش مراقبت های ویژه می باشد. بخش آی سی یو از بخش های تخصصی هر بیمارستان محسوب می شود. افرادی که وضعیت بیماری وخیمی دارند، برای درمان و نظارت دقیق به بخش آی سی یو منتقل می شوند. از این رو پرسنل این بخش از متخصصان آموزش دیده ویژه کار هستند. همچنین برای بررسی وضعیت بیماران بخش مراقبت های ویژه تجهیزات نظارتی پیشرفته وجود دارد. چنانچه می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد این بخش کسب کنید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.  

چه زمانی بیماران در بخش icu بستری می شوند؟

درمان و مراقبت از بیماران در بخش icu بسیار مهم است. افرادی که به شدت بیمار هستند و یا اوضاع خوبی ندارند، در بخش آی سی یو بستری می شوند تا نظارت بر وضعیت آنها با دقت بیشتری انجام شود. به عنوان مثال، بیمارانی که عمل جراحی داشته اند، بستری در بخش icu برای آنها ضروریست؛ چرا که مراقبت های ویژه می تواند به بهبودی حال آنها کمک کند. لازم است بدانید که افراد بستری شده در بخش مراقبت های ویژه معمولاً در یک یا چند ارگان بدن خود مشکل دارند. به طور کلی، موقعیت های زیادی وجود دارد که افراد به بستری در بخش آی سی یو احتیاج پیدا می کنند. برخی از رایج ترین دلایل بستری در بخش مراقبت های ویژه شامل موارد زیر می باشد:

  • تصادفات جدی (مثل تصادفات جاده ای) و یا مواردی که به سر بیمار آسیب شدیدی وارد می کند، باعث می شود بیمار به بستری شدن در این بخش احتیاج پیدا کند. ناگفته نماند افرادی که سقوط جدی از ارتفاع داشته اند و یا حتی سوختگی شدیدی را تجربه کرده اند نیز باید در بخش icu بستری شوند.
  • افرادی که به بیماری های کوتاه مدت اما جدی همچون سکته مغزی و یا حمله قلبی دچار شده اند.
  • افرادی که به عفونت های جدی و شدید همچون سپسیس و یا پنومونی مبتلا شده اند.
  • افرادی که جراحی های سنگین و بزرگ داشته اند. بستری شدن در بخش icu بخشی از روند بهبودی این بیماران باشد.

بخش مراقبت های ویژه چه مواردی را شامل می شود؟

پیش از هر چیز لازم است بدانید که بیماران بستری شده در بخش icu توسط تیمی از پرستاران مراقبت می شوند. ناگفته نماند که این بیماران توسط لوله ها، سیم ها و کابل های مخصوص به تجهیزات بخش متصل می شوند. معمولاً هر یک یا دو بیمار بستری شده در بخش مراقبت های ویژه توسط یک پرستار نظارت می شوند. این بیماران داروهای مسکن و آرام بخش مصرف می کنند که اغلب موجب خواب آلودگی بیمار می شوند. به همین خاطر ممکن است برخی از این تجهیزات برای بیماران آزاردهنده باشند. تجهیزات بخش مراقبت های ویژه تا زمان بهبود عملکرد بدن بیماران مورد استفاده قرار می گیرند و برخی از آنها عبارتند از:

  • ونتیلاتور: دستگاهی است که به تنفس بیماران بخش آی سی یو کمک می کند. از طریق این دستگاه لوله ای در دهان، بینی یا گلوی بیمار قرار می گیرد.
  • تجهیزات مانیتورینگ: عملکردهای مهم بدن مثل ضربان قلب، فشار خون و سطح اکسیژن خون توسط تجهیزات مانیتورینگ اندازه گیری و بررسی می شوند.
  • لوله ها و پمپ های IV: برای تامین مایعات، تغذیه و داروی بیمارانی که در بخش icu بستری هستند از لوله های وریدی استفاده می شود.
  • درن ها و کاتترها: برای از بین بردن هرگونه تجمع خون و یا مایع از بدن از لوله هایی به نام درن استفاده می شود. همچنین برای تخلیه ادرار این بیماران از لوله های نازکی به نام کاتتر استفاده می گردد.

ملاقات بیماران در بخش icu به چه صورت است؟

بد نیست بدانید که بخش icu مکانی طاقت فرسا برای بیماران و همراهان آنها به نظر می رسد. با این حال ساعت ملاقات بیماران بخش آی سی یو بسیار انعطاف پذیر است؛ البته ممکن است در برخی موارد ملاقات توصیه نشود. همچنین ممکن است تعداد افراد مجاز برای ملاقات بیمار در بخش مراقبت های ویژه محدود باشد. از این رو بهتر است پیش از مراجعه به بیمارستان، از زمان ملاقات اطمینان حاصل کنید. به خاطر داشته باشید که پیش از ورود به بخش آی سی یو برای ملاقات بیمار دست های خود را به خوبی ضدعفونی کنید. این موضوع هنگام خروج از بخش نیز صدق می کند. بیماران بستری شده در بخش مراقبت های ویژه ممکن است علاوه بر خواب آلودگی، کمی متورم به نظر برسند. همچنین آسیب هایی مثل کبودی و یا زخم در این بیماران کاملاً طبیعیست. همچنین ممکن است از تجهیزات بیمار صدای هشدار یا آلارم بشنوید که در این صورت می توانید از پرستاران بخش کمک بگیرید.  

ریکاوری بخش آی سی یو

زمانی که بیماری بستری شده در بخش icu دیگر به مراقبت های ویژه ای نیاز نداشت، می تواند به بخش دیگر منتقل شود و فرایند درمان خود را در آن بخش ادامه دهد. به طور کلی مدت زمان بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه به شرایط بیمار بستگی دارد. برخی افراد ممکن است پس از چند روز ماندن در آی سی یو از آن بخش مرخص شوند؛ اما برخی دیگر ممکن است احتیاج داشته باشند تا چندین ماه در آن بخش بمانند. متاسفانه در برخی موارد ممکن است وضعیت بیمار در بخش مراقبت های ویژه به مراتب وخیم تر شود. با این حال، بسیاری از افراد پس از ترخیص از بخش آی سی یو بهبودی خوبی خواهند داشت. خستگی مفرط، افسردگی، اضطراب، کاهش اشتها، کمبود انرژی و کاهش وزن از مشکلات رایج پس از ترک این بخش محسوب می شوند.  

کلام آخر

لمس بیماران بستری شده در بخش icu توسط همراهان مانعی ندارد. شما می توانید هنگام ملاقات با بیمار خود صحبت کرده و به او آرامش دهید. ممکن است در برخی موارد ممکن است پاسخی از بیمار دریافت نکنید؛ اما صدای شما را به خوبی تشخیص می دهند. بنابراین نگران این موضوع نباشید. در صورتی که می خواهید وسیله ای (مانند کتاب یا روزنامه) به بیمار خود بدهید، با کارکنان بخش آی سی یو هماهنگ کنید تا مانعی وجود نداشته باشد. معمولاً پزشک آی سی یو با در نظر گرفتن شرایط بیمار در مورد بستری او در این بخش تصمیم گیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *